- 2495 Views
- Maria Kobuszewska
- 22 stycznia 2021
- Kuchnia
Samodzielne planowanie zdrowych posiłków może przerosnąć każdego. Dobranie odpowiednich rozmiarów porcji, wybranie składników, przepisów, zadbanie o odpowiednią podaż witamin i składników mineralnych… trzeba pamiętać o wielu kwestiach. Nasze czasy oferują wiele ułatwień. Jednym z nich jest fit catering. Sprawdź jak wybrać rozsądnie.
Wybierz firmę cateringową
Każdy z nas będzie stawiał na inne wartości firmy: długoletnie doświadczenie, profesjonalnych pracowników, zdjęcia poprzednich klientów z efektami diety, apetyczne zdjęcia jedzenia. Przed decyzją warto zrobić mały research. Dowiedz się czy w firmie pracują dietetycy kliniczni, w jakich warunkach tworzona jest dieta, jakie są opinie poprzednich klientów. Zapytaj skąd pochodzą składniki diety, czy są sprowadzane lokalnie. Może firma ma jakieś certyfikaty albo dyplomy? Wszystkie te czynniki składają się na ogólną wartość firmy.
Określ jaki cel chcesz osiągnąć dzięki diecie pudełkowej
Dieta którą powinieneś wybrać będzie się różnić w zależności od Twojego celu. Odchudzanie, zbudowanie muskulatury, oszczędzanie czasu? Musisz poprawić wyniki badań albo samopoczucie? Dobranie optymalnej diety pozwoli na osiągnięcie najlepszych efektów. Praktycznie każda dieta pudełkowa jest zdrowa, ale odpowiedni dobór kaloryczności czy ilości posiłków jest już zależny od Twoich preferencji. Nie wszystkie osoby powinny korzystać z diety wegetariańskiej, a niektórzy powinni zrezygnować z mięsa. Dietetyk w firmie cateringowej wysłucha Twoich celów i pomoże Ci dobrać odpowiednią dietę i kaloryczność. Wykształcenie kliniczne pozwoli im też na zweryfikowanie Twoich wyników badań i zdecydowanie o najlepszym rodzaju żywienia.
Uzyskasz wiele informacji sprawdzając jadłospis diety
Większość firm cateringowych prezentuje na swojej stronie menu na obecny i przyszły tydzień. Jest to kopalnia wiedzy dla potencjalnego klienta. Możemy się z niego dowiedzieć jakie dania są oferowane przez firmę, jak często się zmieniają i z jakich produktów powstają. Czy kucharze preferują kuchnię polską, czy sięgają po inspiracje do kuchni z innych części świata? Bardzo ważne jest korzystanie z sezonowych owoców i warzyw. Fasolka szparagowa i truskawki latem czy śliwki i dynia jesienią, to smaki, które kocha każdy z nas. Nie może ich też zabraknąć w diecie pudełkowej, z której będziemy korzystać o czym przeczytasz na https://cattering.bydgoszcz.pl/. Świeże produkty w sezonie mają też najwięcej wartości odżywczych i najniższy indeks glikemiczny, więc są wskazane w każdej diecie. Posiłki powinny być ciekawe, dobrze skomponowane i stworzone z myślą o wymagającym kliencie.
Firm cateringowych i wariantów diet jest mnóstwo, wszystko zależy od Twoich upodobań. Jeżeli Twoje cele się zmienią w trakcie korzystania z diety pudełkowej, nie ma problemu. Zawsze możesz zmienić wariant diety, jej kaloryczność czy dni, w których będzie ona dostarczana. Możesz też skorzystać z dnia próbnego, żeby wypróbować dietę i zobaczyć czy Ci odpowiada.
- 15 grudnia 2023
Dermatologia – klucz do zdrowej i pięknej skóry
- 1 grudnia 2023
Charakterystyka włosów tłustych
- 19 listopada 2023
Plastyka powiek – zdrowy i piękny wygląd oczu
- 30 sierpnia 2023
Dieta dla osób chorujących na serce- co jeść, a czego unikać?
- 30 kwietnia 2023